Zing mee met het DVE!

Bent u benieuwd naar interessante achtergronden van de Matthäus Passion van Bach? En lijkt het u leuk eens een paar stukken met het Deventer Vocaal Ensemble mee te zingen? Doe dan mee aan de workshop “Zing mee met het DVE”!

Om te vieren dat we dit jaar 50 jaar bestaan organiseren we op 18 maart in samenwerking met de Stichting Matthäus Passion Bergkerk Deventer een workshop met als thema “Zing mee met het DVE!”. Iedereen is uitgenodigd om onder leiding van professionele musici verbonden aan het DVE nader kennis te maken met de Matthäus Passion en om samen een aantal hiervan in te studeren en uit te voeren.

Wat is het programma van de workshop?

Het programma van 18 maart ziet er als volgt uit. Let op: we hebben het programma wat aangepast vanwege het grote aantal aanmeldingen.

  • 12:30 – 13:00 uur – ontvangst in de Bergkerk in Deventer;
  • 13:00 uur – inleiding door DVE-oprichter Jan Kleinbussink;
  • 13:45 uur – wandelen naar het Kunstcircuit (naast de Deventer Schouwburg);
  • 14:00 uur – workshop, waarin we per stemsoort en ondersteund door DVE-zangers een paar stukken (zie hieronder) zullen instuderen onder leiding van Jan Kleinbussink en Klaas Stok (beiden voormalig DVE-dirigent), Mariëtte Bastiaansen (voormalig DVE-stemcoach) en Elske te Lindert (huidig DVE-dirigent);
  • 15:15 uur – terugwandelen naar de Bergkerk, koffie en thee;
  • 16:00 uur – gezamenlijke repetitie onder leiding van Klaas Stok;
  • 16:45 uur – eindpresentatie van de ingestudeerde stukken onder leiding van Klaas Stok. Dit (openbare) concert wordt begeleid op kistorgel (Elske te Lindert) en cello (Marije Toenink);
  • 17:15 uur – Gezamenlijke borrel waarin we klinken op een geslaagde samenzang (en natuurlijk op het jarige koor);
  • uiterlijk 18:00 uur: einde van de “Zing mee met het DVE”-workshop.

Welke stukken gaan we zingen?

De bladmuziek en oefenmaterialen kunt u vinden op deze pagina.

Waar kan ik mij opgeven?

De kosten van deze workshop bedragen slechts €10,- per deelnemer (Vrienden van het DVE betalen €5,-). Hiervoor krijgt u de bladmuziek (digitaal, svp zelf printen), koffie en thee tijdens de workshop en een borrel na afloop. En natuurlijk: een gezellige en interessante middag!

De kaartverkoop via de site is nu gesloten, maar er is nog plek voor een paar bassen en tenoren. Als u interesse heeft, neemt u dan even contact op via workshop@deventervocaalensemble.nl?

Ik vind dat ik niet zo goed kan zingen. Mag ik dan wel meedoen?

Ja! Het is de bedoeling dat iedereen kan meedoen aan de workshop. Daarom zijn er geen voorwaarden voor deelname. Bij opgave via onze website vragen we u welke stemsoort u heeft (sopraan, alt, tenor, bas, onbekend), zodat wij de workshops beter kunnen voorbereiden.

Wilt u komen luisteren naar het eindresultaat?

Wilt u niet meedoen maar bent u wel benieuwd naar het resultaat van de workshop? U bent van harte welkom in de Bergkerk om de eindpresentatie bij te wonen. De kerkdeuren gaan open om 16:30 uur, de presentatie begint om 16:45 uur. Uiteraard bent u na de presentatie ook van harte uitgenodigd om een borrel met ons te drinken. Bezoekers hebben gratis toegang (we vragen een vrije gift voor onkosten en borrel). 

Wat moet ik nog meer weten?

Voor PR-doeleinden willen we tijdens de workshop foto’s maken. Als u dit niet wilt, houden we daar rekening mee. Geeft u dit dan aan bij de organisatie?

Zingt u mee met het DVE?