Welkom bij een natte repetitie (1 APRIL)!

Na onze geslaagde workshop van 18 maart (u vindt hier een kort verslag) is het tijd voor ons volgende project: de beroemde opera “Dido & Aeneas” van Purcell.

Water speelt een grote rol in deze opera, omdat een van de hoofdpersonen (Aeneas) de zee├źn afreist en op zijn omzwervingen zijn grote liefde Dido ontmoet. Om deze reden zal het concert van 17 en 18 juni plaatsvinden in het Deventer havengebied (om precies te zijn: in de Burgerhaven).

Om te onderzoeken wat water met onze klank doet, zal het Deventer Vocaal Ensemble aanstaande zaterdag van 13:00 uur tot 16:00 uur een gratis toegankelijke generale repetitie hebben in zwembad de Scheg in Deventer.

Dirigent Elske te Lindert: “ik heb altijd al eens een groot werk willen uitvoeren in een bijzondere locatie. Een zwembad heeft zo zijn uitdagingen, maar die kunnen ik en het DVE wel aan. De meeste zorgen maak ik mij over de instrumenten van het Deventer Kamerorkest, die ons zullen begeleiden. De akoestiek van de Scheg is beroemd in de muziekwereld, dus ik kijk er erg naar uit!”. Voorzitter Hans Magdelijns ziet het wel zitten: “We hebben de afgelopen periode hard gerepeteerd waardoor iedereen de muziek nu uit het hoofd kent. We hoeven dus niet bang te zijn dat onze muziekboeken nat worden, want die kunnen in de tas blijven zitten”.

Deze bijzondere repetitie wordt georganiseerd in samenwerking met de Scheg. Om deze generale zoveel mogelijk op een echt concert te laten lijken, is het de bedoeling dat de zwembadbezoekers dienen als publiek. Hen wordt verzocht tijdens de repetitie zo stil mogelijk te zijn en pas te klappen als het stuk is afgelopen. Ook de geluiden van de glijbanen werken verstorend, deze worden daarom stilgezet.

Wilt u graag aanwezig zijn bij deze bijzondere repetitie? U kunt gratis toegang krijgen door te mailen naar repetitie@deventervocaalensemble.nl. Zolang de voorraad strekt!