Geplaatst op

Foto’s concert “Het broze paradijs”

We zijn supertrots op ons concert “Het broze paradijs” van 24 mei 2024 in de Bergkerk in Deventer. In drie onderdelen bezongen we tussen de kunst van Sibyl Heijnen onze prachtige wereld, de afbraak ervan door geweld en verontreiniging en de hoop die we hebben op verbetering. Te horen waren koorstukken van diverse componisten uit alle tijden, onder andere de romantische ‘Songs of Nature‘ van Dvorak, het heftige ‘Curse upon Iron‘ van Veljo Tormis en het drieluik ‘Cry!‘ (schreeuw en huil in één), gecomponeerd en begeleid op saxofoon door Johan van der Linden. Dit laatste stuk is speciaal voor dit concert gecomponeerd en vormt een terugkerend element in de drie delen van het concert: schoonheid, afbraak, hoop. De programmafolder die werd uitgedeeld bij de ingang vindt u vindt u hier en de liedteksten hier.

Hieronder vindt u wat foto’s van dit concert, met dank aan Gert de Vries. Houdt u onze sociale media (Instagram en Facebook) in de gaten voor meer opnames?

Het DVE zingt in een zijbeuk van de Bergkerk de “Songs of nature” van Dvorak.

Johan van der Linden speelt “Interference” van Will Gregory

Het DVE loopt terug naar het publiek na afloop van “Hear my prayer” van Purcell.

“Curse upon iron” van Veljo Tormis, op sax begeleid door Johan van der Linden

Het DVE van achteren bekeken met kunstwerken van Sibyl Heijnen op de grond.