Dido & Aeneas – uitverkocht!

Het Deventer Vocaal Ensemble (DVE) en het Deventer Kamer Orkest (DKO) voeren op 17 juni (20:00 uur) en 18 juni (15:00 uur) gezamenlijk de opera “Dido and Aeneas” van Henry Purcell uit. Dit beroemde werk, met de bekende treurzang ‘When I’m layed in earth’, vertelt het tragische liefdesverhaal van de mythische personages Dido en Aeneas.

Het DVE en het DKO bestaan dit jaar beiden 50 jaar. Ons jubileumjaar vieren we gezamenlijk omdat wij de eerste tien jaar van ons bestaan één ensemble vormden. Beide ensembles bestaan uit ruim 25 gemotiveerde en goed geoefende amateurs uit Deventer en omstreken die op een zo’n hoog mogelijk niveau muziek maken.

Kaartverkoop

Beide voorstellingen zijn uitverkocht. De kaartverkoop via deze site is daarom gesloten. Aan de zaal zullen ook geen kaartjes te verkrijgen zijn.

Uitvoering

We voeren Purcell’s meesterwerk op een levendige, meeslepende en eigentijdse wijze uit in de Burgerhaven te Deventer (klik voor route-informatie). Deze industriële locatie in de Deventer haven is bij uitstek geschikt voor onze moderne interpretatie van dit stuk.
Om een mooi vol programma te krijgen wisselen we de drie aktes van Dido&Aeneas af met andere (vocale en instrumentale) stukken van Purcell.

Wilt u meer weten? Bekijk dan het programmaboekje. Dit boekje wordt ook uitgedeeld bij de ingang van de Burgerhaven.

Wie werken mee?

De professionele dirigenten van koor en orkest staan garant voor de artistieke kwaliteit. Bij het DVE is dat Elske te Lindert, die ook een van de solistenrollen vertolkt. Peter Bogaert, de dirigent van het DKO, is de dirigent van dit project. Regisseur is Marleen Prins, een bekende regisseur en dramaturg van opera’s, muziekfilms en concerten met theatrale elementen. Solisten van het Utrechtse conservatorium en van het DVE verbeelden het verhaal, samen met dansers van Studio DanZo en Deventer Dansgezelschap !MPACT, een modern semi-professioneel dansgezelschap uit Deventer. Het is dus een echte Deventerse productie!

Rolverdeling

De drie hoofdrollen worden ingevuld door solisten van het Utrechtse conservatorium:

Een aantal DVE’ers nemen de bijrollen voor hun rekening:

  • Witches: Alette Veldhuis, Hannelieke Zevenhuizen, Loes van Lingen en Rosanne Reitsema
  • Second woman: Elske te Lindert
  • Sorcerer: Fokke Bronsema
  • Sailor: Hanno Smits
  • Spirit: Frank van Gerven

Donateurs

We danken onze donateurs, sponsors en subsidieverstrekkers voor hun gulle bijdragen aan dit project: