Dido & Aeneas

Het Deventer Vocaal Ensemble (DVE) en het Deventer Kamer Orkest (DKO) voeren op 17 juni (20:00 uur) en 18 juni (15:00 uur) gezamenlijk de opera “Dido and Aeneas” van Henry Purcell uit. Dit beroemde werk, met de bekende treurzang ‘When I’m layed in earth’, vertelt het tragische liefdesverhaal van de mythische personages Dido en Aeneas.

We voeren Purcell’s meesterwerk op een levendige, meeslepende en eigentijdse wijze uit in de Burgerhaven te Deventer. Deze industriële locatie in de Deventer haven is bij uitstek geschikt voor onze moderne interpretatie van dit stuk. Solisten van het Utrechtse conservatorium en van het DVE verbeelden het verhaal, samen met dansers van Studio DanZo en Deventer Dansgezelschap !MPACT, een modern semi-professioneel dansgezelschap uit Deventer.

Het DVE en het DKO bestaan dit jaar beiden 50 jaar. Het jubileumjaar wordt gezamenlijk gevierd omdat koor en orkest de eerste tien jaar van hun bestaan één ensemble vormden. Beide ensembles bestaan uit ruim 25 gemotiveerde en goed geoefende amateurs uit Deventer en omstreken die op een zo’n hoog mogelijk niveau muziek maken.

De professionele dirigenten van koor en orkest staan garant voor de artistieke kwaliteit. Bij het DVE is dat Elske te Lindert, die ook een van de solistenrollen vertolkt. Peter Bogaert, de dirigent van het DKO, is de dirigent van dit project. Regisseur is Marleen Prins, een bekende regisseur en dramaturg van opera’s, muziekfilms en concerten met theatrale elementen.

De kaartverkoop van deze voorstelling zal over enige tijd beginnen via deze site. Wilt u hiervan op de hoogte worden gehouden? Word dan lid van onze maillijst.

Het laatste nieuws: de solisten uit het DVE zijn bekend!

  • Sorcerer: Fokke Bronsema
  • Witches: Alette Veldhuis, Hannelieke Zevenhuizen, Loes van Lingen en Rosanne Reitsema
  • Sailor: Hanno Smits
  • Spirit: Frank van Gerven


We danken onze donateurs, sponsors en subsidieverstrekkers voor hun gulle bijdragen aan dit project. Wilt u ook in onderstaande lijst staan? Neem dan contact op met Evelien van der Geest-Mulder: evelienvdgm@gmail.com.