A Festival of Lessons and Carols

Concertposter FOLACPal voor de Kerstdagen verzorgt het Deventer Vocaal Ensemble (DVE) een vrij toegankelijk kerstconcert volgens de prachtige Engelse traditie: A Festival of Lessons and Carols. In de sfeervolle Bergkerk zingt het koor bekende kerstliederen zoals “O come all ye Faithful” en “Silent night”. Ook laat het DVE minder bekende kerstliederen horen van zowel oude als nieuwe componisten. Deze kerstliederen worden afgewisseld met de “Lessons”, lezingen in het Engels over het kerstverhaal. Ook zal er orgelmuziek te horen zijn, gespeeld door Erik Zeillemaker.

Het Deventer Vocaal Ensemble hoopt met dit concert bij te dragen aan een gezellige Kerst. DVE-lid Fokke Bronsema: ”Met de mooie Engelse liederen en lezingen hopen we het kerstgevoel op ons publiek over te brengen. De punch die we voor en na het concert schenken zal hier zeker aan bijdragen!” Klik hier voor een interview op Deventer RTV.

Kom luisteren en zing met ons mee! Het concert is vrij toegankelijk, een beker punch kost €1,-. Wel vragen we een vrije gift na afloop ter bestrijding van onze onkosten.

Afgaande op de volle kerken van vorige jaren zal het ook dit jaar weer druk bezocht gaan worden, dus kom op tijd! De deuren van de Bergkerk gaan om 19:30 uur open, het concert begint om 20:00 uur. Een gratis programmaboekje (klik hier om ’t te downloaden) met de liederen en de teksten wordt bij de ingang van de kerk uitgedeeld.