Geplaatst op

Verslag van een sfeervol vaderdagconcert

Op 16 juni 2019 gaf het Deventer Vocaal Ensemble in de bibliotheek in Deventer een sfeervol vaderdagconcert. Centraal stond de relatie tussen vader Leopold en zoon Wolfgang Amadeus Mozart. Te horen waren Wolfgangs Mis in C majeur (KV 167) en klavierstukken uit het “Notenbuch für Wolfgang”, een oefenboekje geschreven door Leopold voor de 7e naamdag van Wolfgang. Een jonge Wolfgang (gespeeld door Ilja Kremers) speelde stukken uit dat boekje, en het DVE zong er delen uit. Voor dat doel had dirigent Elske te Lindert een zestal stukken bewerkt voor koor. De muziek werd afgewisseld met voordrachten uit brieven van Leopold (gespeeld door Bart Thijs) en Wolfgang (Bert de Jong). Na afloop van het concert werd een toost uitgebracht op alle vaders, en gaf het DVE een toegift (“Placido e il mar” uit Mozarts opera Idomeneo).

Het concert stond onder leiding van Elske te Lindert, dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble. Het Parnassus Ensemble heeft de orkestpartijen voor haar rekening genomen.

Een sfeerimpressie krijgt u uit onderstaande foto’s, gemaakt door Will van de Brand. Het programmaboekje kunt u downloaden via deze link.