Geplaatst op

Geslaagd Bachconcert in Schalkhaar

Zondag 23 september 2018. Buiten kletterde de regen op het dak van de Nicolaaskerk in Schalkhaar. Binnen klonken de heldere klanken van het saxofoonkwartet Quatre Femmes. In de goed gevulde kerk genoot het publiek van de verrassende combinatie van koor en saxofoons.

De motetten van Bach worden vaak a capella uitgevoerd. Soms worden ze begeleid door orgel en cello. In dit programma hebben, naast de begeleiding van orgel en cello, de saxofoons een deel van de koorpartijen of de gehele rol van het tweede koor overgenomen. Onze dirigent Elske te Lindert had speciaal hiervoor de partituren bewerkt.

We kijken met veel plezier en voldoening terug op dit experiment. Van veel toehoorders kregen we te horen hoe bijzonder en verfrissend ze de combinatie van saxofoons en koor vonden. De akoestiek van de Nicolaaskerk leende zich bijzonder goed voor deze muziek. In de hele kerk kwamen zowel koor als instrumenten transparant over.