Deventer Vocaal Ensemble – Concertprogramma

A Festival of Lessons and Carols – I Sing the Birth

Op 18 december zal het Deventer Vocaal Ensemble in de Bergkerk in Deventer een sfeervol kerstconcert geven: “A Festival of Lessons and Carols” met als ondertitel: “I sing the birth”. In dit concert zullen verschillende Engelse kerstliederen te horen zijn, afgewisseld met Engelse voordrachten en orgelspel. Bij een aantal liederen wordt u uitgenodigd mee te zingen. Een prachtige manier om de kerstdagen in te luiden.

De toegang is gratis, na afloop van het concert kunt u een vrije gift geven om ons te helpen de kosten van het concert te dragen. Een (eveneens gratis) programmaboekje met de teksten en hun vertaling wordt bij de ingang van de kerk uitgedeeld.

Tot slot kunt u getuige zijn van een première: Johan van der Linden heeft speciaal voor dit concert een compositie gemaakt die in dit concert voor het eerst te horen zal zijn.

Het concert begint om 19:30 uur, de Bergkerk gaat om 19:00 uur open. 

Jarig!

In 2023 viert het Deventer Vocaal Ensemble haar 50 jarig bestaan. Wij bereiden een leuk en gevarieerd programma voor, bestaande uit concerten (zie hieronder), workshops en een verjaardagsfeest. Houd deze pagina in de gaten voor updates, of word lid van onze maillijst om automatisch op de hoogte gehouden te worden.

 

Introdans en DVE

Als onderdeel van het Deventer Open Podium zal het Deventer Vocaal Ensemble het resultaat uitvoeren van een project samen met het beroemde dansgezelschap Introdans uit Arnhem.

Deze uitvoering bereiden we voor in de periode januari / februari en zal op 12 maart in de Deventer Schouwburg te zien zijn.

Matthäus Passion van J.S. Bach

Op 5, 6 en 7 april 2023 werkt het Deventer Vocaal Ensemble mee aan de uitvoeringen van dit monumentale stuk in de Bergkerk in Deventer. De kruisopstelling (waarin de drie koren en twee orkesten in de vorm van een kruis staan) geeft een extra dimensie aan dit stuk. Op www.matthauspassionbergkerk.nl vindt u meer informatie over dit stuk en de kaartverkoop.

Het Deventer Vocaal Ensemble organiseert een aantal workshops voorafgaand aan de Matthäus Passion. Bent u benieuwd naar achtergronden van dit stuk? Wilt u graag een keer een koraaltje of twee met ons meezingen? Houdt u dan onze website en onze nieuwsbrief in de gaten! MP-dirigent en voormalig DVE-dirigent Klaas Stok, DVE-oprichter Jan Kleinbussink en huidig DVE-dirigent Elske te Lindert hebben hun medewerking al toegezegd.

Wilt u dat wij u op de hoogte houden van onze activiteiten? Wordt dan nu lid van onze maillijst.