Elske te Lindert nieuwe dirigent DVE

Het Deventer Vocaal Ensemble heeft een nieuwe dirigent: Elske te Lindert!

Na het vertrek van Klaas Stok in de zomer van 2015 heeft Kirstin Gramlich tijdelijk het DVE gedirigeerd. In deze periode is door het DVE een sollicitatieprocedure uitgevoerd, waarna de keuze van de leden op Elske te Lindert is gevallen. In de proefrepetitie heeft Elske bewezen een goede klik te hebben met het koor. Ze heeft ruime ervaring in de muziek: ze is professioneel zangeres, organist en is op diverse podia actief.
Elske te Lindert

Elske te Lindert (1980, sopraan en organist) studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger. Ze laat zich nog altijd coachen door Cor Ardesch. Als solist of begeleider is zij regelmatig te horen in binnen- en buitenland.

Als zangeres heeft ze een brede concertpraktijk. Ze volgde masterclasses bij onder andere Margreet Honig en Paul Triepels en heeft momenteel les van Johannette Zomer. Ze trad al op als solist bij verschillende grote orkesten, waaronder Het Orkest van het Oosten, het Sint-Petersburg Kamerorkest en Philharmonie Zuidnederland. Als sopraan werk ze regelmatig voor Consensus Vocalis en de Nederlandse Reisoperatie. Daarnaast maakt ze deel uit van het ensemble Il Canto di Rame (www.ilcantodirame.eu). Ook maakt ze theater.

Intussen is Elske erachter dat ze graag veelzijdig musicus blijft. Dat betekent dat ze nog altijd werkzaam is als sopraan én organist. Ook is ze al sinds haar 19e dirigent. Dit is een aspect van haar werk dat ze altijd is blijven doen. Elske houdt ervan om, naast zelf uitvoerend bezig te zijn, ook bij anderen de talenten naar boven te halen. Bovendien is organisatie een sterke kant van haar. Elske is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem en cantor in Dinxperlo. Ze is dirigent van Vrouwenkoor Musica. Sinds 2003 is ze eindverantwoordelijke voor de studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek te Hoeven.

Vanaf januari 2016 is ze dus de vaste dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble. Bij het DVE kijken we erg uit naar een vruchtbare muzikale samenwerking met Elske. Inmiddels zijn we gestart met de repetities voor ons eerste zomerconcert: Licht en Liefde uit het Noorden! We wensen Elske veel plezier bij het DVE!